ЖЕРТВИТЕ НА АМЕРИКАНСКИТЕ ГЕНОЦИДИ

Революционно действие е да казваш истината във времена на универсална измама

Rodriguez-LittleBlossom Още със създаването си днешна Америка е основана върху труповете на милиони индианци и роби, към жертвите на американските геноциди трябва да се включат и избитите в предизвиканите от САЩ войни
North-American-Indian17-39.jpegКогато стане дума за масови убийства и геноцидна политика съвременния човек е дотолкова облъчен, че в подсъзнанието му веднага изниква думата “холокост”. tumblr_mhfb64vud41rd745po1_1280Ако приемем, че реално броя на избитите евреи от нацисткия режим са 6 млн. (за което няма категорични доказателства), то жертвите на американските геноциди са в пъти повече. Но преекспонирайки едно научно не доказано твърдение, американците отклоняват вниманието от собствените си престъпления срещу Човечеството, които са в много по-голям мащаб и бруталност.

Ghost-Dance-1990_2x5pgwtzI. Геноцидът извършен над коренното население на Америка

3g12466v

Геноцид – “съзнателното и системно изтребване на етническа или национална група”. Официалното му приемане стана от общото събрание на ООН през 1946 година. Забележете, година след Втората Световна. Нима преди това западните нации не бяха отговорни за геноциди в много по-големи и зверски мащаби?! Най-показателното е, че САЩ отказват ратифицират Конвенцията на ООН за геноцид. И това не е чудно. Много аспекти на геноцида са “реализирани” спрямо коренното население на Северна Америка.

82e853c3e6e18d473e9e7e503adТози момент от американската история рядко се преподава в училищата на САЩ и Канада. Причината е ясна: в резултат на “най-дългия холокост” в историята на човечеството, са избити 95 от общо 114-те милиона местни индианци, живели на територията на днешните САЩ и Канада, пишат световни медии. Според книгата на Д. Стенард “Американският холокост”, издадена през 1992 г. от “Оксфорд юнивърсити прес” тази цифра е дори повече от 100 милиона.
b113d1fc7874Този “успех” се дължи на всички извършени зверства, които дефинират думата “геноцид” – масово изтребление, разселение, десегретиране чрез затваряне в лагери, умишлено заразяване с болести.

bcebd68727dcf2f98a1751a6“Концепцията на Хитлер за концентрационните лагери се дължи до голяма степен на изучаването на английския език и историята на САЩ. Той се е възхищавал на лагерите за бурите в Южна Африка и за индианците в дивия Запад и често пред най-близкото си обкръжение e споделял своето удовлетворение от “ефективността” на унищожаването на коренните индианци“, пише в книгата си ”Адолф Хитлер” Джон Толанд.

II. Робите

99-spurgeon-slaveЦели 246г. в Америка съществуват хора, които “принадлежат” на своите господари, нямат никакви елементарни човешки права и съществуването им е определено от самите им “господари” – да им робуват. rabinemiМилиони чернокожи, “внесени” от Африка са експлоатирани, продавани като стока и нерядко избивани, тъй като те нямат никакви права и убиването на един роб не било дефинирано като престъпление, нито пък трогвало някой, тъй като това било нещо съвсем общоприето.
Много след като Хитлеристите вече не съществуват, а думата “Холокост” вече означава само и единствено избиването на евреите през ВСВ чернокожите в Америка все още нямат равни права с останалите граждани. segregated-drinking-fountainsДесетилетия след като американците “освобождават” толкова хора от несправедливите гонения, избивания, затваряния в лагери и отделянето им от обществото на етнически принцип в държавата “освободителка” все още чернокожите нямат елементарна равнопоставеност с останалите американци.104 На практика излиза, че освободените от Линкълн роби са виновни, че са били “внесени” насилствено от Африка да робуват и сега, когато вече са ужким “свободни” те пречат на държавата и американците и за това са отделени от тях в гета. Всичко в Америка е разделено за “цветнокожи” и за “бели” – като чернокожите нямат достъп до местата отредени само за белите.Всичко това приключва чак  през 1964 г. – след обявяването на Закона за гражданските права.

III. Масово избивани цивилни по време на война

00d2p8ggТук ще оставя Вас самите да прецените колко конфликти и до днес са предизвикали Съединените Американски Щати и колко цивилни са избити в тях. 3798184-the-war-crimes-musuem-0-e1359635164709Макар и донякъде да е некоректно към загиналите военни на тези държави, за да бъдем максимално честни нека броим само избитото цивилно население.1240401967_1239429eЗа пример ще дам само войната във Виетнам  – един безмислен военен конфликт, стигнал до “патово положение” и всепризнат от американския народ като ненужно кръвопролитие, което зад циничните лозунги на американските държавници представлява следното нещо обусновано в цифри:
Dead_woman_from_the_My_Lai_massacreИзбито цивилно население през войната във Виетнам

Vanity_Fair_019Северен Виетнам:
·    Минимум 500,000 избити от бомбардировките;

My_Lai_massacreЮжен Виетнам:  
·    от 1 000 000 до 2 500 000 убити и/или умрели от глад, рани, болести, приятелски огън и т.н.

·    1 150 000 засегнати от американски химически оръжия; числото включва 500 000 загинали от отравянията, както и наследствени малформации.

vietnam-torture-pictures-35Камбоджа:
·    600,000 до 1975г.
В следствие на преживяния ужас повече от 50хил. американски ветерани от Виетнам се самоубиват от 1975г. досега.

1240576217_376

7 отговора на “ЖЕРТВИТЕ НА АМЕРИКАНСКИТЕ ГЕНОЦИДИ

  1. Не знам кой е писал тази статия, но явно не му се е четяло особено 🙂 В най-големия пик, робите в Сащ са 4 милиона, а всичките индианци още преди американците да се заселят малко над 1 милион. Освен жертвите от войните с американци, много от индианците са умирали от това че нямат имунитет от европейските болести. Как си представяте през 1500г. да е имало 100 милиона население на една държава, и то етническо? 🙂

  2. Не забравяйте двете А бомби над Хирошима и Нагасаки.Рекорд

  3. Това не е просто присъща на американците жестокост, това е продиктувана от егоистичните интереси на капитала жестокост. Тази своя жестокост капиталът, като класа на едно незначително малцинство, проявява винаги за да осигури както своите печалби, така и себе си, когато се почувства застрашен от пролетарската организираност!

  4. От символичната война централната гарата и военното летище „Божурище“ на София са пренебрегнати като цел в сравнение с ГЛАВНАТА АНТИ-ЧОВЕШКА ЦЕЛ: гъсто населеният център на София. ПА СЕГА И ПАМЕТНИК ПРАВИМ НА ЗАГИНАЛИТЕ ИМ БОМБО-ХВЪРЛЯЧИ, любимци на всички загинали Софиянци.

  5. А Втората световна война? Рекорда за мигновена масова смърт на цивилни се държи от САЩ.А Дрезден? А въздушните бомбардировки като цяло,извършвани най-вече над цивилни цели? – Милиони!!

  6. Темата трябва да се продължи с останалите войни разпалени от американците след 80 година над 16 включително в Ирак, Авганистан, Либия, Сирия и милионите невинни граждани станали жертва на износа на „демокрация“ срещу ресурсите на тези държави…. Да не се забравя и убийството на над 3000 американски граждани умрели в двете кули бутнати от ЦРУ за да измами собствените си граждани да нападнат Авганистан…….

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s