Новини от паралелната вселена

93076ec02eea4c724e1945d7fecАвтор: mamkamu
Днес пресслужбата на Министерски съвет разпространи изявление на министър председателя, в което той се извинява на гражданите за неудобството от спирането за 15 мин вчера на движението по бул. „Цар Оосвободител” и ул. „Раковска”. Нарушението е извършено от престарали се служители на КАТ, които целели да осигурят безпрепятственото преминаване на премиерския кортеж. Виновниците незабавно са уволнени дисциплинарно от МВР и срещу тях са повдигнати обвинения за нарушение на обществения ред, смущение на работата на градския транспорт и нарушаване спокойствието на гражданите.

Днес към 16.30 ч. бял автомобил марка „Опел Астра” не е спрял на пешеходна пътека на бул. „Дондуков”, по която пресичала възрастна жена, която се е разминала само с уплаха. МВР уверява гражданите, че са взети всички мерки за залавянето на неизвестното лице. Предприети са заградителни мероприятия, а по някои от столичните улици са установени пропускателни пунктове. Вдигната е на крак жандармерията, ДАНС и контраразузнаването. Военни части са разположени на изходните артерии на столицата. Очаква се до броени часове престъпникът да бъде открит.

Днес, по предложение на депутати от управляващото мнозинство, народните представители гласуваха единодушно третото по ред от началото на мандата намаление на заплатите си. В аргументите за решението си, народните избраници изтъкват ширещата се в страната икономическа и финансова криза, както и желанието си да проявят солидарност с българските граждани работещи единствено за минималната заплата от 1200 лева

Очаква се тазгодишният летен сезон да бъде още по-успешен от миналогодишния. Прогнозата е направена на базата на предварителните записвания от чужденци и българи за курортите по Черноморието и Беломорието ни.

България отговори отрицателно на молбата на Гърция, за отваряне на българския пазар на труда за гръцки граждани. Решението ще бъде преразгледано след една година и зависи от намаляването на броя на имигрантите от южната ни съседка, пребиваващи нелегално на наша територия.

Днес Лукойл свали с 20 стотинки цената на бензин А98 считано от понеделник.

Днес варненската Бритиш петролиум свали с 22 ст. цената на бензин А98, считано от утре.

В читалището в  ж.к. „Факултето” в София ромски поетеси изнесоха доклад на тема „Нежната любов към Родината в творчеството на Робърт Бърнс”. Поради огромния интерес от жителите на квартала в салона бяха допуснати и правостоящи. Въпреки това стотици хора останаха отвън и слушаха лекцията от специално изнесените за целта тонколони.

Пресцентърът на МВР съобщи, че вчера е разкрита престъпна схема за печатане на фалшиви билети за театър. Арестувани са три лица от криминалния контингент, възползвали се от факта, че билетите за всички постановки в театрите в цялата страна са продадени до края на сезона. Вероятно става дума за стотици хиляди измамени граждани.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s