ГОЛЕМИТЕ КРАЖБИ НА ТИМ

svraka_pari_41.ИЗТОЧВАНЕ на средства от пенсионните фондове „ЦКБ Сила“ и „Съгласие“ и „инвестирането им“ в кухи активи на различни, гравитиращи около ТИМ компании и инвестиционни фондове, от сорта на ИК „Галата“, Велграф Асет Мениджмънт, ЕМПИ и т.н. Не по-малко от 400 000 000 лева!
2. Създаване на летищен КАРТЕЛ по Черноморието чрез летищата във Варна и Бургас и поддържането на нереално високи летищни такси. Пътниците са ощетени от това с не по-малко от 200 000 000 лева. Даването на концесия И НА ДВЕТЕ морски летища на собственика на БЪЛГАРИЯ ЕЪР е КАРТЕЛЕН МОНОПОЛ ОТ НАЙ-ЧИСТ ВИД !!!
3. Създаването на МОНОПОЛ в авиопревозите от Черноморието, чрез отблъскването на конкурентни компании, чрез предоставянето им на неизгодни условия. Пряко следствие от това са цени на полети от Варна и Бургас с 30-50% по-високи от аналогични дестинации. Гражданите са ощетени с не по-малко от 200 000 000 лева от това през изминалите години
4. „Бизнесът“ им със застраховки и охрана, чрез дружествата „Армеец“ и ТИМ СОТ. Не може в нормална европейска държава, групировка, сочена за лидер на организираната престъпност, да притежава лицензи за подобна дейност. Значи от една страна насаждат СТРАХ, а от друга – предлагат „решение“. Тази „дейност“ си има имена – нарича се РЕКЕТ или ИЗНУДВАНЕ. Приходи от тази престъпна дейност – не по-малко от 500 000 000 лв. през последните години.
5. РЕКЕТА над фирми и граждани по линия на ОУП на Варна и Шабла, осъществяван чрез ТПО-Варна. Широко известен факт е, че им е „плащано“ да „оправят“ парцели. Също така, закупени от тях парцели, по новия градоустройствен план (изготвен от самите тях) се оказват изключително „апетитни“. Отново РЕКЕТ и ЗЛОУПОТРЕБА С ВЛАСТ.
6. ИЗТОЧВАНЕ на Община Варна чрез различни обществени поръчки – например изготвяне на ОУП
7. ИЗТОЧВАНЕ на Община Варна чрез банката си ЦКБ – заставането на входа и н изхода на общината. Сметките с парите на Общината са в ЦКБ, а в същото време банката е основен кредитор на Община Варна ( кредитите естествено са обезпечени с апетитни имоти на общината)
8. ИЗТОЧВАНЕ на Община Варна чрез различни НЕИЗГОДНИ КОНЦЕСИИ – например скандалната концесия за Крайбрежната Алея, където вземат най-атрактивната част от брега за жълти стотинки, а я отдават скъпо и прескъпо под наем.
9. ИЗТОЧВАНЕ на Република България чрез НЕИЗГОДНА и ПРОТИВОЗАКОННА ПРИВАТИЗАЦИЯ. Примери: Св. Константин и Елена, Елпром Варна, скандалната Алея 1, Авиокомпаниите, Химимпорт. Не можем да подминем и „подаръка“ от правителството на ГЕРБ в последните часове на неговото управление – 160 д-ка до Летище София.
Всичко това е нещо повече от КРАЖБА – това е НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО. Щети за България – не по малко от 1 000 000 000 лева
10. ИЗТОЧВАНЕТО на Община Варна със сделки от типа „кон за кокошка“. Например сделката „Графити“ и поредната „дупка“ Стадион Варна, където срещу един от най-апетитните терени във Варна, Общината получи жалки огризки като обезщетение.
11. НЕЗАКОННО СТРОИТЕЛСТВО като обектите им „Хотел Азалия“ (построен директно върху пясъците на плажа) и „Тринити Парк“, построен във Морската градина.
12. Ощетяване на Републиканския бюджет чрез кражбата на акцизи, ДДС и мита чрез дружествата им Ловико (алкохол) и Хим ойл (горива)
13. ТИМ е ВТОРИЯТ по големина акционер в ЧЕЗ, и са сочени за неформален собственик на ЕНЕРГО-ПРО. Отново ЗЛОУПОТРЕБИ С МОНОПОЛ.
14. РАЗСИПИЯ И ЛИКВИДАЦИЯ на приватизирани индустриални предприятия, с цел продажба на активите им. Например Елпром-Варна. Съседното Елдом Инвест си работи много добре, дори и в криза.
15. БОРСОВИ МАНИПУЛАЦИИ, ИЗМАМИ и КРАЖБИ от инвеститори, не без любезното съдействие на правителството и Комисията за финансов надзор. Загубите за инвеститорите се изчисляват на не по-малко от 600 000 000 лв.
16. Участието им КАРТЕЛА на олио, чрез дружеството им „Слънчеви Лъчи“ – Провадия
17. Участието им КАРТЕЛА на зърно, чрез дружеството им „Зърнени Храни“ България
18. Участието им в изборни ФАЛШИФИКАЦИИ, МАНИПУЛАЦИИ И КУПУВАНЕ на гласове. Преди два дни бившия лидер на ГЕРБ, Павел Димитров, публично призна, че Кирил Йорданов, е кметувал благодарение на ТИМ. В момента „партията на ТИМ“ Нашият Град, е разследвана за фалшива регистрация с крадени лични данни от пенсионно KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAосигурителното дружество ЦКБ Сила

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s