Адолф Хитлер бил наркоман, мечтаел да бъде „нацисткия супергерой“ / The Mirror

adolf-hitler_00315699Бащата на „висшата раса“ Адалф Хитлер се е стремил да бъде пример за подражание на всички немци. За фюрера е било важно да се намира в превъзходна физическа форма и да не предизвиква подозрения около яснотата на ума си. Но това се оказало достатъчно трудна мечта и създаделят на Третия райх посегнал към наротиците.

Трудно било за Хитлер да се огледа в очите на милионите немци. Изследователите открили бележки и писма от личния лекар на фюрера Теодор Морел, които доказват, че Хитлер е бил наркоман, пише The Mirror. Докторът трябвало да приготвя за диктатора коктейл от 80 компонента – морфин и барбитурати, сперма от бикове, отрова за плъхове и др. Изследователите се питат следното: дали пък точно тези „лекарства“ не са превърнали човека, страващ от мания за величие, в убиец на милиони невинни хора.

На базата на откритите документи изследователите подготвили отчет, от който следва, че фюрерът се е запознал с личния си лекар Теодор Морел чрез фотографа, когото Морел излекувал от гонорея. Медикът бил пълен и напълно игнорирал личната хигиена. Помощниците на диктатора наричали лечителя „тлъст, неапетитен шарлатанин“. Но в този момент при Хитлер се изострили хроничната екзема и стомашните болки от постоянното ядене на грахова супа. Фюрерът назначил дебеличкия мъж за свой главен лекар. Скоро Хитлер станал вегетарианец, но лекарствата, които пиел, заради болките в стомаха, разстроили работата на черния му дроб. Много тогава помислили, че лекарят нарочно трови Хитлер, но фюрерът, наричайки всички глупаци, продължил „лечението“. Скоро станало ясно, че Адолф Хитлер по препоръка на лекаря започнал лечение с кокаин. Наркотикът бил изписан, за да прочисти носните кухини и да облекчи състоянието на гърлото. Разтвор с 10 % кокаин фюрерът капвал в очите си.

Според психиатърът Назира Хаеми, проблемът не е в това бил ли е Хитлер наркоман или не, а в това, че е имал психично разстройство, а лекарствата само са задълбочили болестта му.

„Това обяснява защо в края на 30-те и 40-те години Хитлер така се променя“, – предполага експертът.

Идеята, че много от заповедите си Хитлер е давал в състояние на ненормално психично състояние, често се използва, за да се оправдаят постъпките му от страна на неонацистите в наши дни. Дейвид Ървинг, отричащ холокоста, е сигурен в това, че медицински грешки са причината Хитлер да изглежда като в „еуфоричен транс“ и да не осъзнава какво върши.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s