Разграбването продължава

001Министерският съвет прие решение за приватизация на имот – частна държавна собственост, който се намира в Западната складова зона на Видин. Поземленият имот е от 30 438 кв. м и в него са построени 12 сгради с промишлено предназначение, които не се използват. Данъчната му оценка към 31.12.2013 г. е 1 207 104 лв. Имотът – бивш учебен комплекс, е отнет през 2004 г. от Министерството на образованието и науката поради отпаднала нужда. През 2009 г. е бил предоставен от областния управител за управление на община Видин, но през 2013 г. местната власт го връща на държавата. Теренът и сградите ще бъдат продадени чрез публичен търг при първоначална цена не по-ниска от данъчната оценка.

Източник: Profit.bg

 

Един отговор на “Разграбването продължава

  1. Ей, това на Бай Тошо „социализъмът“ с какво да го сравним? Той излезе направо като един брашнян чувал – колкото и да го тупаш, все пуска! Колко години вече всевъзможни кучета ръфат останките на „социализъма“, и все остава нещо по кокалите му за глозгане! Изумително!

    Но, впрочем, положението никога не е толкова лошо, че да не може да стане още по-зле. Приватизацията още не е завършила, какво си мислите вие? Още чакат БДЖ, пощите… След тях ще последва и данъчната администрация, и полицията… А накрая, когато нищо не остане вече – едно по едно ще приватизират и самите министерства, и съда, и прокуратурата, и народното събрание! А президентът – него направо ще си го назначава МВФ, за по-лесно.

    Всъщност, то и сега държавата е приватизирана, но когато това „законно“ стане факт – просто лицемерието ще бъде по-малко… Някак си, откровената тирания – диктатурата на местни олигарси и чужди корпорации, ми се вижда по-честна от днешната „демокрация“.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s