Работниците в Донецк започнаха да правят оръжие

Миномет 92В секретния военен завод в Донецк опълченците започнаха да творят победата си ръцете си. Министърът на отбраната на Донецк Владимир Канонов показа на журналисти секретното военно производство.

Това са частите, които започват да се ремонтират, после всичко се сглобява, – показа на медиите служител от завода. В цеха се правят миномети калибър 82 милиметра. С новото производство беше запознато и командването на армията на народната република.

Балистичните качества на изделията са с 20 % по-високи от стандартните. Главното достойнство на новия миномет е почти безшумната му работа. Звукът от изстрела може да се обърка с изхвръкнала тапа от шампанско.
„Проведохме изпитания, стреляхме 60 мин от една точка. Не ни засякоха, минометът беше абсолютно студен. Взеха го на ръце и го понесоха“, – каза инженерът на производството.
Тук се правят и индивидуални средства за защита, ремонтира се техника, главно изоставена от украинската армия при отстъплението й. На журналистите бе показан цех, в който складират БМП-2. Старите машини ще бъдат готови след две седмици.
Болшинството специалисти, които работят тук, са отзовани от фронта. По думите на Владимир Канонов, на този фронт са необходими опитни специалисти, защото споразумението за примирие с Киев за момента е само лист хартия.

One response to “Работниците в Донецк започнаха да правят оръжие

  1. Прекрасно, само дето малко закъсняха – по-рано да бяха започнали… Ама то вярно казват за руснаците: бавно впрягат, а после бързо карат…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s