Washington Times: Американците са безпомощни пред новото хиперзвуково оръжие на Русия

Ю-71 eРусия провежда изпитания на новия хиперзвуков маневрен летателен апарат Ю-71. Както съобщава американското издание, той може да носи ядрени бойни заряди със скорост 10 пъти по-голяма от скоростта на звука. Разработката ще повиши шансовете на Москва за натиск върху САЩ по време на преговорите за контрол над въоръжаването, ще намали и ефективността на американската ПРО.

Кремъл разработва Ю-71 и други подобни, за да преодолее противоракетната отбрана на САЩ. Всички детайли се държат в абсолютна тайна.

По данни на западния военно-аналитичен център Jane’s Information Group, Москва ще разположи 24 хиперзвукови летателни апарати с ядрени бойни глави от 2020 до 2025 година на полигона Домбаровски. В Русия ще се появи и новата междуконтинентална балистична ракета, която ще носи Ю-71, пише изданието.

Хиперзвуковите летателни апарати е трудно да се засекат, поради непредсказуемата им маневреност. Скоростта на полета достига 7000 мили в час, подчертава изданието.

Основната цел на разработката е да се минимализира ефективността на която и да е друга противоракетна отбрана, отбелязва изданието. Това ще позволи на Русия да нанася удари с голяма точност по набелязаните цели.

Москва планира използването на новата си хиперзвукова военна разработка като средство за натиск над САЩ по време на преговорите за контрола над въоръжаването.

Петя Паликрушева

Advertisements

6 responses to “Washington Times: Американците са безпомощни пред новото хиперзвуково оръжие на Русия

    • Явно не знаеш значението на думата ХИПЕР. По оринцип означава ПОВЕЧЕ. Хипер-звуков по бърз от скоростта на звука, Хипертония – по-восоко кръвно налягане от нормалното.
      Мислете с тея глави!!!!

  1. Братушките няма ли с кво друго да се похвалят , само с джепане?

    • И около тебе ако се навъртат само хиени, като американците, и ти ще мислиш как да се отбранявяш. Руснаците са принудени да го правят.

  2. На снимката е SR-91 USAF(US Air Force) …. .т.е. хамерикански хиперзвуков самолет.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s