Учен предсказа разрушително земетресение в Лос Анджелис

Лос Андж разлом 69cВ близките 30 години в района на американския град Лос Анджелис може да има земетресение с магнитут 7 бала, каза в ефира на калифорнийското радио КРСС геологът Джим Боулз.

Според него, заради намиращия се на територията на Лос Анджелис 45-километров разлом има голямо натрупване на хелий. Ученият успял да анализира излизащия от земната маса газ, който показал в себе си примеси, свидетелстващи за съществуването на “особена аномалия” в града.

“Разломът се е образувал преди 30 милиона години. Фактът, че от него излиза в атмосферата хелий, свидетелства за висока активност на земната мантия в този район”, – заяви Боулз.

ЛОс Андж geПрипомняме, че Лос Анджелис е град в САЩ в щата Калифорния, намира се на брега на Тихия океан. Той е най-населеният град в щата и втори в страната. В него живеят над 17 милиона човека.

Лос Анджелис се намира в активна сеизмична зона. Най-големите земетресения през XX век са точно в този регион – през 1933, 1971, 1987 и 1997 години. Неголеми колебания се регистрират от сеизмолозите практически ежедневно.

Петя Паликрушева

ЛОс Анджелис y

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s