Обама: Путин влезе в Сирия не защото е силен, а защото е слаб

ОбамаСпоред Барак Обама, намесата на Путин в Сирия не е признак на сила, а на слабост, съобщи CNN.

Според американския президент,

„Асад вече не се справя и затова Путин бе принуден да задейства авиацията си. Русия е подкрепена само от Сирия и Иран, а останалият свят и до днес е на страната на американците“, отбеляза Обама.

“Путин бе принуден да влезе в Сирия не защото е силен, а от слабост. Защото неговият привърженик Асад започна да губи, не му вършеха работа само доставката на оръжие и парите. Сега на Путин му се налага да използва руските самолети и пилоти.

Съществува мнение, че Путин е осъществил плана си, а международната общност смята това за перспективно, защото в Сирия е възникнал вакуум. Но не съм забелязал след неговата реч в ООН 60-те страни от нашата коалиция да са били подредени в шпалир пред него.

В коалицията на Путин влизат само Асад и Иран. Останалият свят е в нашата коалиция. Не мисля, че хората могат да бъдат излъгани в тази стратегия“, – каза Обама.

Източник: CNN Internatioal

Превод “Светът днес”

В ефир на 2 октомври 2015 .

3 responses to “Обама: Путин влезе в Сирия не защото е силен, а защото е слаб

  1. Еле, то па един „свят“… (Се „съюзници“ таквиз кат България, пфу… бюлюци, бюлюци!…) Еле, то па една „коалиция“… (Клошар с глутница помияри покрай него – „коалиция“…)
    Дрънкай си, дрънкай си, маймунчо! „Жена“ ти (с мъжките първични полови белези) може да го оцени – ще ти тегли довечера една патка за награда.
    Но ние си знаем какво представляват приказките на щатските политици: всичко обърнато надолу с главата, с хастара навънка и в негативен образ, гледан в криво огледало. Много лесно се разбира истината, стига само да им преведе човек дрънканиците на човешки език – демек, да ги обърне на 180 градуса.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s