Русия удари ИД до Палмира

Снимка от видео на Министерството на отбраната на Русия

Снимка от видео на Министерството на отбраната на Русия

Самолетите на ВКС на Русия са нанесли в понеделник вечерта удар по щаба на терористичната групировка Ислямска държава до населеното място Сухни, намиращо се на 28 км от Палмира, ликвидирани са 40 метежници, съобщи във вторник сирийски военен източник.

“Ударът е нанесен до селището Сухни. Унищожен е щабът на ИД, няколко паркирани пикапи и БМП, убити са от 35 до 40 терористи”, – заяви източникът.

По данни на сирийската отбрана, на територията на щаба на терористите е имало склад с боеприпаси и нелегална фабрика, произвеждаща взривни материали.

По-рано във вторник официалният представител на Министерството на отбраната на Русия генерал-майор Игор Конашенков заяви, че всички съобщения на чужди средства за масова информация за авиоудари на руските ВКС по самия град Палмира са абсолютна лъжа.

Преди това сирийски военен източник заяви, че руските ВКС са нанесли удари не по самия град Палмира, а по позициите на терористите в околностите на града и на 80 км от него.

Палмира е един от най-богатите градове от късната Античност, разположен в Сирийската пустиня между Дамаск и Ефрат. Разположен е в оазис на 215 km североизточно от Дамаск и на 120 km югозападно от река Ефрат.

Развалините на Палмира са обявени от ЮНЕСКО за Световно наследство.

Терористите от ИД до момента са унищожили редица уникални археологически паметници, разрушена е и античната Триумфална арка.

Петя Паликрушева

One response to “Русия удари ИД до Палмира

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s