Руски и френски самолети едва не се сблъскаха в небето над Ал-Рака

РусияВ четвъртък сутринта над авиобаза Tаbaqa, разположена в провинция Ал-Рака, се разразил истински ад. Русия нанесла своя бомбово-щурмови удар по военното летище, което е център за подготовка на бойци от Ислямска държава. В резултат болшинството пунктове на терористите били изтрити от лицето на земята. ИД понесла опустошителни загуби, съобщават арабски медии.

Терористите още не били успели да дойдат на себе си и да преброят убитите, когато буквално след няколко минути последвал още един въздушен удар.

Както твърди високопоставен офицер от ПВО на Сирийската Арабска армия, този път самолетът бил от френските ВВС. Няколко мигвания не стигнали, за да се сблъскат самолетите на двете държави (част от различни коалиции) в небето над Ал-Рака.

Авиацията на Франция нанесла удар по същото място, по което ударила и руската. Фактически целите за френските ВВС вече липсвали, защото руснаците били направили главното, затова французите не се задържали дълго в небето, – твърди офицерът.

Днес ВКС на Русия извършили десетки бомбардировки срещу ИД, намиращи се в провинция Ал-Рака, главно по Националната болница и летището в Tabaqa, които терористите са превърнали в свои укрепени пунктове. Руската авиация е бомбардирала и лагера Ал-Русаф, където са разположени основните военни складове на Ислямска държава

В резултат на бомбардировките напълно е парализирано снабдяването на терористите от северна Сирия към източните части на страната.

Петя Паликрушева

2 responses to “Руски и френски самолети едва не се сблъскаха в небето над Ал-Рака

  1. Врат се на руснаците под краката и само пречат, жабарите му прости; освен, че стават смешни. Цяла серия карикатури може да се направи по този повод. Полза от франсетата – йок, ама ако пострадат, пак руснаците ще са виновни.
    Крайно време е май, да се въведе ред. Най-добре е Русия просто да затвори небето над Сирия, щом тези смотльовци не смятат за нужно да съобразяват плановате си с нея.
    Ама то, това е днешна Франция. Не е онази Франция, световната сила, когато на власт беше Де Гол и всички я уважаваха. В това число и френските въоръжени сили. А днес, ето до къде ги докараха краварите. Цялата страна прилича на смотания си президент с педерастките очилца. Да му се смееш ли, да се ядосваш ли на това нищожество – иде ти да му зашиеш един зад врата. Жалък мухляв палячо.

  2. Значи затова франсетата вчера казаха, че ударили и изпълнили задачата но не посочиха къде. И то след като руснаците си свършили работата те имитирали заетост и цял един самолет. Брех страшна сила. Някъде писах че са ударили по нищото и съм бил прав!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s