Джихадистите бягат, зарязват складове с американско оръжие

Русия СИрия 6В Сирия продължава настъплението на правителствената войска на Башар Асад, а и бомбардировките на руските ВКС по позициите на Ислямска държава. Терористите са в паника, понасят огромни загуби, много от тях се спасяват с бягство, изоставяйки оръжието и боеприпасите си, част от което се оказало американско.

Сирийката армия продължава придвижването си едновременно в няколко направления. Авиоударите от въздуха в съчетание с мощния ракетно-артилерийски огън заличава шансовете на попадналите под обстрел метежници. Благодарение на координираните действия, войската успя да освободи населените места северно от Хама: Кафр-Набуда, Атшан и Кабибат.

Генералният щаб на Русия съобщава, че по време на настъплението са убити множество терористи, завзети са бронирани автомобили с висока проходимост и складове с боеприпаси. Руските самолети са унищожили още 5 автомобили, снабдени с картечници, а също три установки за противотанкови ракети BGM-71 TOW с необходимата американска комплектовка, намираща се в подземен склад.

Съобщава се още, че по време на бомбардировките са разрушени складове с боеприпаси и въоръжение, както и командните пунктове на Ислямска държава в Маарет-Нуаман, Сиракиб, Хиш, Махмабил, Тел-Тура. Стана ясно още, че ВКС на Русия са унищожили огромен автопарк на терористите, в който имало голямо количество транспортни средства.

Петя Паликрушева

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s