Русия публикува видео за ликвидирането на подземна мрежа от бункери на терористите в Сирия (и видео)

Министерството на отбраната на Русия публикува видеозапис за унищожаването на укрепен район от подземни бункери на терористите  и мрежа от тунели, а също за ликвидирането на колона от бронирана техника в провинция Хама.

Видеото се намира на официалния канал на Министерството на отбраната на Русия в YouTube.

Там също е публикувано видео от удара с авиобомба КАБ-500 в провинция Латакия по опорен пункт на терористите, оборудван с артилерийски позиции.

По-рано в събота официалният представител на Министерството на отбраната на Русия генерал-майор Игор Конашенков съобщи, че руската авиация за едно денонощие е осъществила в Сирия 39 бойни полета и е нанесла 60 удара по 51 обекта на терористите в няколко провинции.

Той също съобщи, че терористичните групировки в Сирия са започнали да воюват помежду си: метежниците от Ислямска държава са организирали три терористични акта срещу полевите командири на групировката “Джебхат ан-Нусра”.

Според Конашенков,

“по данни на Генералния щаб на Въоръжените сили на Русия, сред бойците от терористичните групировки продължава масовото дезертьорство в източна и североизточна посока на Сирийската Арабска Република. В провинциите Идлиб и Хама полевите командири на терористичната групировка “Джебхат ан-Нусра” чрез заплахи за разстрел на семействата провеждат принудителна мобилизация на местните жители”.

Петя Паликрушева


Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s