ТУРЦИЯ НЕ Е ИСКАЛА РЪСТ НА НАПРЕЖЕНИЕТО С РУСИЯ

Turkey's Foreign Minister Mevlut Cavusoglu speaks to the media during a visit to northern Cyprus, November 26, 2015. REUTERS/Yiannis Kourtoglou - RTX1VYOF

«Независимо от прекомерната реакция на руските власти, ние не бяхме привърженици на нагнетяване на напрежението», — подчерта Мевлют Чавушоглу.

Турция, чийто изтребител през ноември миналата година свали в небето над Сирия руския бомбардировач Су-24, не се е стремила към ръст на напрежението в отношенията с Русия. Това твърди министърът на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу по време на ежегодната си среща с турските посланици.

«Не искам да влизам в детайли около случилото се с Русия. Там заради нарушаване на въздушното пространство бяха използвани правилата за реагиране. Независимо от прекалената реакция на руските власти, ние не бяхме привърженици на нагнетяване на напрежението. Демонстрирахме хладнокръвна и спокойна позиция. И продължаваме да призоваваме руското ръководство да действат от позицията на здравия разум», — каза той.

Министърът отбеляза още, че турското ръководство «много внимателно следи положението на пострадалите от руските санкции граждани и фирми от Турция».

 

2 responses to “ТУРЦИЯ НЕ Е ИСКАЛА РЪСТ НА НАПРЕЖЕНИЕТО С РУСИЯ

  1. Лукави, лъжливи и лицемерни азиатци. Абе, просто турци. Като че ли не ги знаем…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s