РИА Новости: Руският генерален щаб обвини Запада в „откровени лъжи“ за трупове по улиците на Алепо

alepo161716Началникът на главното оперативно управление на генералния щаб на руската армия генерал-лейтенант Сергей Рудской заяви в петък, че заявленията на западните политици за цивилни жертви по време на операцията по освобождението на Алепо са „откровена лъжа“.

„Набира скорост нова информационна кампания. Отделни западни политици заявяват за масови жертви сред мирното население по време на операцията по освобождаването на Алепо. Според тях улиците на града са затрупани с трупове, а в укритията се крият хиляди жители. Мога отговорно да ви кажа, че информацията е откровена лъжа. Заедно със сирийската армия в освободените райони на града се намират офицери от руския център за примирието и представители на Международния червен кръст и не са открили трупове. Да не говорим, че целият свят, в реално време, можеше да наблюдава излъчването от безпилотните летателни апарати“, посочи той.

Рудской добави, че руските военни работят на място и получават информация от първа ръка „а не от социалните мрежи и от сайтовете на терористите“.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s